Sonja boostaa hanketta eteenpäin

 

 

Olen Sonja Lehtinen ja työskentelen Boostissa Niklaksen parina tämän syksyn. Opiskelen Helsingin yliopistossa yhteiskuntapolitiikkaa, mikä sopii erityisen hyvin työnkuvaani Boostissa.

Tehtäväni on korkeakouluharjoittelijana selvittää, mille alueille Boostin kannattaa rantautua, millä perusteilla ja kenelle kaikille Boosti suunnataan. Luen tilastoja, tutkimuksia ja nuorten haastatteluja sekä käyn Niklaksen kanssa tapaamassa eri toimijoita ympäri Helsinkiä.

Hain paikkaa, koska tässä voin yhdistää opinnoissani saamani tietotaidon sekä kiinnostukseni liikuntaan. Haluan omalta osaltani selvittää, mistä liikuntaan liittyvä hyvinvoinnin eriarvoistuminen johtuu ja kuinka sitä voisi ehkäistä.

Tiedän, kuinka vaikea säännöllinen liikunta on aloittaa varsinkin murrosiässä, en nimittäin itsekään ollut nuorempana erityisen innokas liikkuja. Vasta yliopistossa päätin ryhtyä liikkumaan säännöllisesti. Innostuin niin, että toimin vuosi sitten myös yliopiston liikuntatutorina.

Itse saan boostia liikunnasta, kokkailusta ja läheisistä ihmisistä. Harrastan joogaa, kehonpainoharjoittelua ja ilma-akrobatiaa. Myös tämä työ antaa minulle boostia, sillä tässä koen olevani hyödyksi. On tärkeää, että joka päivä pääsee tekemään jotain mielekästä.