Boostissa saa kipinän liikkumiseen

Boostissa on palattu arkeen ja aloitettu liikunnallinen syksy nuorten kanssa. Nita, 13, Richard, 17, Samuel, 18, ja Luka, 13, ovat olleet Boosti-toiminnassa jo pitkään.

  • Tykkään olla Boostissa ja kokeilla uusia lajeja. Olen saanut kavereitakin ja täällä on hyvä yhteishenki, Nita kertoo.

Nita tuli Boostiin noin kaksi vuotta sitten, koska oli yksinäinen, istui liikaa koneella eikä juuri liikkunut. Nyt Nita on kokeillut mm. kiipeilyä, jousiammuntaa ja sulkapalloa. Kotona on kaksi koiraa, joita Nita ulkoiluttaa joka ilta, joskus pitkiäkin matkoja.

Aluksi Nita tutustui uusiin lajeihin Boostin ohjaajan Raija Murphyn kanssa, sitten hän ryhtyi käymään nuorten luontoryhmässä.

Raija ohjaa ja auttaa tällä hetkellä yli kymmentä nuorta yksilöllisesti sekä lisäksi nuorten ryhmiä ja maahanmuuttajanuorille tarkoitettua valmistavaa ryhmää.

Eroon huonoista liikuntamuistoista

Richard kuuluu jo Boostin vakiokalustoon. Hän aloitti Boostissa kolmisen vuotta sitten, ensin Niklaksen ohjaamana ja siirtyi sitten nuorten ryhmiin. Richard on ollut suunnittelemassa mm. Unelmien liikuntapäivää ja keksinyt sinne uusia lajeja.

Richardin mielestä parasta Boostissa on kaverit, liikkuminen ja se, ettei istu pelkästään kotona. Boosti on innostanut Richardia liikkumaan myös itsekseen.

  • Pokemon Go auttaa liikkumaan. Hypin myös trampalla joka päivä 20 minuuttia, Richard kertoo.

Samuelilla on huonot muistot koululiikunnasta. Hän halusi saada uuden ja innostavamman kosketuksen liikuntaan ja otti yhteyttä Boostin projektisuunnittelija Niklas Hjortiin. Pian Samuel löysi itselleen lempilajin, retkeilyn. Lisäksi hän käy lenkkeilemässä.

Lukan tapauksessa äiti oli aktiivinen. Hän halusi löytää Lukalle liikuntaharrastuksen, ja löytyihän se Boostin myötä. Nykyään Luka pelaa fudista ja hyppii trampalla. Erityisesti Luka innostui vaeltamisesta kesäisellä Lapin-vaelluksella.

Boostissa on tärkeää, että nuoret voivat ehdottaa uusia liikuntalajeja kokeiltavaksi ja suunnitella ja toteuttaa itse toimintaa. Luvassa syksylle on ainakin Bengtsårin leiri ja Munkkiniemen nuorisotalon kaupunkiseikkailuleiri.

  • Tärkeintä on, että liikutaan hauskalla tavalla eikä hampaat irvessä, Samuel kiteyttää.

 

 

Teksti ja kuva Ulla Paukku